„Klubrádió
A lényeg

Trump nekiment republikánus ellenfelének

11/11/2022 07:44

| Szerző: Klubrádió

A volt elnök nem nézi jó szemmel, hogy egyre többen tartják elnökjelölti esélyesnek Ron DeSantist. Trump támogatott jelöltjei sorra elbuktak a félidős választásokon.

Donald Trump amerikai exelnök nagy lendülettel támadt rá a Republikánus Párt új reménységére, a floridai Ron DeSantisra. Az eheti félidei választáson a floridai kormányzó DeSantis rendkívül jól szerepelt, még jobban ráerősítve azokra a várakozásokra, hogy akár a 2024-es előválasztás egyik republikánus esélyese lehet az elnökjelöltségért vívott küzdelemben – írja a 444.

A portál szerint ez máris előhozta a volt elnök sajátos vetélkedését, pedig Donald Trump eddig hivatalosan nem jelentette be szándékát, hogy induljon az előválasztáson. Szemlátomást nem tetszik Trumpnak, hogy DeSantis egyre inkább ellopja előle a showt. A helyzetet bonyolítja, hogy bár Trump maga nem indult az idei időközi választáson, mégis egybehangzó elemzések szerint a választás nagy vesztese volt, ugyanis számos általa támogatott jelölt kifejezetten rosszul szerepelt, tevékenyen hozzájárulva ahhoz, hogy elmaradjon az előzetesen sokak által várt nagy republikánus hullám.

DeSantist az amerikai portrécikkekben már többször írták már le úgy, hogy "olyan mint Donald Trump, csak aggyal".

Trump a hírek szerint akár már jövő kedden bejelentheti az indulását, emellett a BBC szerint arra számított, hogy nem lesz kihívója a Republikánus Pártban. Ehhez képest most már az eddig kifejezetten Trumphoz húzó jobboldali sajtó egy része is látványosan elkezdett átállni.