„Klubrádió
A lényeg

Továbbra sincs koronavírus-fertőzött Magyarországon

29/02/2020 14:54

| Szerzők: KlubrádióMTI

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött ember Magyarországon - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője.

Láng-Bognár Kinga hozzátette: eddig 115 mintát vizsgáltak meg a laboratóriumokban, a közúti határátkelőhelyeken 403 embert ellenőriztek, a reptereken 4722-t. Az információs zöldszámot csaknem 1200-an hívták, az e-mail-címre több mint 500 levél érkezett.  Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke elmondta: a mentők az elmúlt 24 órában két fővárosi kerületben, valamint Lébényben, Hajdúsámsonban és Pécsen vonultak ki olyan emberekhez, akik úgy vélték, a járvány miatt ellátásra van szükségük, de a kivizsgálásuk során bebizonyosodott, hogy nem fertőzöttek.

Mivel nincs fertőzött, ezért nem korlátozzák a közösségi rendezvényeket, nincsenek lezárva a határok, és településekre, településrészekre sincs elrendelve egészségügyi zárlat. Egy korábbi értesülésre reagálva elhangzott, hogy nem kell a kórházban kötelezően kialakítani elkülönítőt, a látogatók tekintetében pedig az eljárásrend keretjellegű, megengedő, a kórházakra bízza, hogy a tiszti főorvos előírásaiban szereplő ajánlást betartják vagy sem.