„Köszönjük,
A lényeg

Továbbra is rács mögött van Schadl, de a fideszes kétharmadhoz szükséges képviselők nem

24/01/2022 11:46

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a sajtóban megjelent találgatásokkal ellentétben a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke jelenleg is letartóztatás hatálya alatt áll, és hogy a bíróság a Schadl Györggyel szembeni kényszerintézkedést 2022. március 8. napjáig meghosszabbította, írja a 24.hu.

A gyanú szerint Schadl előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét és más bűncselekményeket követett el, és az emiatt folyamatban lévő széles körű nyomozás folyamatos. A főügyészség az eljárási cselekményeket soron kívül végzi és valamennyi felmerült bűncselekmény gyanúja esetén megteszi a szükséges intézkedéseket, írta az ügyészség.

Ugyanakkor sem Völner Pál, sem azok a fideszes parlamenti képviselők, akik nélkül nem lenne meg a kormánypárt kétharmados többsége a parlamentben, továbbra is szabadlábon vannak, és bejárhatnak a parlamentbe szavazni, amint erről a Magyar Ügyvéd Blog beszámolt: "a NER parlamenti kétharmadának biztosítása érdekében két, korrupciós ügyekben bíróság elé citált vádlott és egy gyanúsított is részt vehet a Fidesz-KDNP képviseletében az Országgyűlés munkájában. Erre a rendszerváltozást követően még soha nem volt példa."