„Klubrádió
A lényeg

Többször is zaklatták a Besúgó címszereplőjét

31/05/2022 09:45

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Váradi Gergely, a Besúgó című film címszereplője támogatja a Metoo mozgalmat, és a Reggeli személyben azt is elárulta, hogy ő is volt zaklatás áldozata.

2022. május 27. Reggeli gyors/Reggeli személy (2022. május 27., péntek 09:00): Váradi Gergely
38:37
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Herskovits Eszter

Kevin Spacey alakította volna abban a készülő magyar filmben az egyik főgonoszt, ami a Tatárjárást dolgozta volna. Spacey-t azonban Angliában szexuális zaklatással vádolta meg az ügyészség, ami miatt - a jelek szerint - elesik a szereptől. Erről beszéltek a pénteki Reggeli személyben Váradi Gergellyel, aki a magyar Besúgó című nagy sikerű HBO-sorozatban a címszerepet játssza.

 
Váradi Gergely Forrás: Klubrádió
 

Váradi elmondta, először meglepődött a szerepválasztáson, dehát miért ne, mondta, majd hozzátette, hogy számára mégis fura volt, hiszen Spacey Amerikában parkolópályára került a zaklatásos ügyei miatt. Váradi szerint Spacey "elég jó színész, másrészt nem szabad ilyeneket csinálni". Érdekesnek találta, hogy idehaza annak ellenére "lehetőséget biztosítottunk volna neki", amivel vádolják. "De mégse fogunk" -hangzott el, majd a #metoo mozgalomra terelődött a szó. Váradi kijelentette, valamennyire ő is érintett ebben a témában, és örömét fejezte ki, hogy emberek elkezdtek a félelmeikről is beszélni.

Váradi Gergely és Pálinkás-Szüts Róbert
 
Váradi Gergely és Pálinkás Szüts Róbert
 

Pálinkás Szüts Róbert műsorvezető ezután rákérdezett Váradinál, hogy mennyiben érintett. "Áldozatként. Ezt még elárulhatom. Többszörösen" - válaszolta a kérdésre, de elhárította, hogy többet mondjon. Sajnálja, mondta, de szerinte az egy "eggyel mélyebb interjú témája lenne". Azért "pendítette meg" - mondta, mert ő támogatja a mozgalmat, és egyetért, hogy beszéljenek az emberek az elszenvedett sérelmeikről.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva hallgathatja meg, az említett részlet 19:15-től hallható.