„Klubrádió
A lényeg

Több pécsi vállalkozás segíti a város tanárait

21/06/2022 09:07

| Szerző: Klubrádió

Példátlan összefogással helyi szolgáltatókat köt össze pécsi pedagógusokkal a Közösségi Kiállás a Pedagógusokért néven elindított Facebook-csoport. Az ötlet lényege egyszerű: a szolidaritásukat kifejezve a vállalkozások kedvezményeket kínálnak a tanároknak, óvónőknek – írja a Telex. 

A néhány hete létrehozott, mára már 250 fősre nőtt csoport alapítója Putz Ádám, aki a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa. A Telex megkeresésére elmondta, hogy az a hír inspirálta, hogy a kormány az orosz–ukrán háborúra, a gazdasági válságra hivatkozva mégsem adja meg a pedagógusoknak a korábban beígért béremelést. 

"Eredetileg az volt az ötletem, hogy a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbáljuk meg helyben összehozni mi, pécsiek. De ez irreálisan magas cél. Viszont egy ilyen kedvezményes rendszer már nem annyira, és valós segítség is lehet” – mondja az ötletgazda. Putz Ádám szerint a felajánlásokat rugalmasan kell kezelni, és mindig a kedvezményt igénybe vevőnek kell igazolnia a jogosultságát. A pedagógusigazolvány elméletileg erre pont jó lehetne, de a tanárok évek óta csak 180 napig érvényes igazolást kapnak arról, hogy jogosultak az amúgy egyre ritkábban és nehézkesebben igénybe vehető kedvezményekre. Putz Ádám örülne, ha országos mozgalommá válna a kezdeményezése, ő helyben továbbra is keresni fogja a partnereket, akik így segíthetnének a pedagógusoknak.

Közösségi Kiállás a Pedagógusokért (KKP) - Pécs