„Klubrádió
A lényeg

Több mint száz áldozata lehet a mikolajivi laktanya elleni támadásnak

18/03/2022 20:25

| Szerző: Klubrádió

Rakétatámadás ért pénteken egy mikolajivi laktanyát. A Telex helyszíni tudósítói egy tiszttel beszéltek a romoknál, aki azt mondta, a támadásnak több mint száz áldozata van, és ez a szám még tovább is emelkedhet.

A város északi részében fekvő laktanya területére összesen négy rakéta csapódott be, a létesítményben sok olyan katona tartózkodott, akit frissen soroztak be, tehát még harci tapasztalata sem volt. Tart a romok eltakarítása. A a helyszínen több katona is arról beszélt a Telexnek, pont ezért lenne fontos, hogy a NATO érvényesítsen légtérzárat Ukrajnában. Azonban ez szinte esélytelennek tűnik, mi is foglalkoztunk a kérdéssel korábban.

A portál tudósítói arról számoltak be, hogy a félmilliós Mikolajiv városa a támadás ellenére működik. Van víz és áram, a tömegközlekedés is működik, nincs élelmiszerhiány a boltokban, és az utánpótlással sincs gond, mivel a városba biztosított a bejárás nyugat felől. Viszont a helyiek is megjegyezték, hogy egyre drágább minden – ehhez viszonyítási alapként annyit érdemes megjegyezni, hogy sokan húszezres nyugdíjból és hatvanezres fizetésből élnek, és egy hidegebb hónapban a gázfűtés akár egy egész fizetést is elvisz.

Ha az orosz erők bevennék Mikolajivot, akkor a 130 kilométerre lévő Odesszához vezető út nyílna meg ezzel.

(Kiemelt képünk illusztráció Mikolajivból, fotó: Mvs.gov.ua/Wikimedia Commons)