„Klubrádió
A lényeg

Több mint harmincan meghaltak a kramatorszki vasútállomást ért orosz légicsapásban

8/04/2022 12:48

| Szerző: Klubrádió

Oroszország Iszkander cirkálórakétákat lőtt ki egy – civilek evakuálására használt – vasútállomásra Kramatorszk városában, a keleti Donyeck régióban. A támadás során több mint 30 ember meghalt, a sérültek száma meghaladja a száz főt.

Kramatorszk polgármestere szerint körülbelül négyezer ember lehetett a város vasútállomásán, amikor pénteken két orosz rakéta csapódott be. Az emberek többsége idős, nő vagy gyerek. A legfrissebb adatok szerint legalább 30 ember meghalt a támadásban, valamint százan megsérültek – írja a 24.hu.

Ukrajnai háborúKramatorszk, 2022. április 8. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldalán közzétett fénykép véres térkőről, csomagokról és egy babakocsiról egy peronon a kelet-ukrajnai Kramatorszk vasútállomását ért rakétatámadást követően 2022. április 8-án. Két orosz rakéta csapódott be a vasútállomásnál, a támadásban több mint harmincan életüket vesztették és több mint százan megsebesültek. MTI/AP/Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldala
 

Pavlo Kirilenko regionális kormányzó televíziós nyilatkozatában elmondta, hogy a Kramatorszk városát ért támadás szándékosan a vasútvonalat vette célba, ahol több százan gyűltek össze, hogy elhagyják a hetek óta erősen ágyúzott várost

A Wall Street Journal újságírója az állomáson lefotózta a rakétaerősítőt, azt az eszközt, amely a légitámadásnál célba juttatja a robbanóanyagot. A rakéta oldalán a "gyerekeknek” felirat olvasható.