„1%
A lényeg

Tihany fideszes polgármestere is úgy döntött, hogy lefújja az augusztus 20-i tűzijátékot

2/08/2022 16:10

| Szerző: Klubrádió

"Hosszas mérlegelés, a különféle érvek latolgatása után és az önkormányzati képviselőkkel folytatott megbeszélés során azt a döntést hoztuk, hogy az augusztus 20-i tűzijátékot az idén nem tartjuk meg" – közölte Tósoki Imre a Facebookon kedden.  Tihany fideszes polgármestere hozzátette: az így felszabaduló összeget az új bölcsőde és óvoda berendezésére fordítják.

A bejegyzésben arról is írt a városvezető, hogy sokan elmondták neki, hogy a tűzijátékot azért sem támogatják, mert az környezetszennyező, és a jelenlegi klímaváltozásos, aszályos időben veszélyes is. „Mezők, erdők, tarlók égnek le, és egyelőre nincs remény az elmaradt csapadék megérkezésére, ami érdemben meg tudná akadályozni az újabb tüzek fellobbanását. Az állatok is rosszul tűrik, ezért a kutyatulajdonosok is külön kérték a tűzijátékok beszüntetését” – írta.

A polgármester arra kérte a tihanyiakat, hogy fogadják megértéssel a döntést.

Először inkább ellenzéki települések döntöttek úgy, hogy nem tartják meg az augusztus 20-i tűzijátékot, ám azóta a fideszes vezetésű Sümeg után Tihanyban is úgy döntöttek, hogy szintén lemondanak az ünnepségnek erről a formájáról.

(via 24.hu, képünk illusztráció, fotó: MTI/Mohai Balázs)