„Klubrádió
A lényeg

Tiborcz István: Nem utasíthatom őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak

24/03/2023 19:50

| Szerző: Klubrádió

Tiborcz István szerint neki semmi köze ahhoz, hogy többször is megjelentek már állami pénzek a fejlesztései körül. Orbán Viktor miniszterelnök veje a Budapest Business Journalnak adott interjúban azt mondta, hogy erről nem ő dönt, a tulajdonában álló cégeknek ugyanis független menedzsmentje van, "és nem utasíthatom őket, hogy pályázzanak vagy ne pályázzanak valamilyen tenderre”.

A online egyelőre nem elérhető cikket a hvg.hu szemlézte; az is kiderült belőle, hogy Tiborcz szerint nem jó, hogy "ennyire olcsók a magyar szállodák". "Az ötcsillagos szállodák átlagárait is fel kell emelni, hogy felzárkózzanak a nyugati árakhoz, és tükrözzék azt a minőséget, amelyet az új fejlesztések képviselnek. Ennek következtében a kereskedelmi szegmensnek is alkalmazkodnia kell majd a turisztikai szolgáltatók emelkedő színvonalához" – vélekedett az üzletember, Orbán Ráhel férje.

Aki megjegyezte, hogy a gazdagabb turisták jelenleg inkább Bécsben költik a pénzüket, mert ott találnak luxusüzleteket, és amúgy is, Budapest nagyot tudna előrelépni a prémium turizmusban, hiszen a régió fővárosai sokkal előbbre járnak ebben a szegmensben.

A hvg.hu szerint Tiborcznál az interjúban rákérdeztek a Sofitel hotelre is, miután nemcsak a Magyar Építőművészek Szövetsége, hanem a Kossuth-díjas építészek is tiltakoztak a felújítása ellen. Erre annyit mondott, hogy ingatlanfejlesztőként konszenzusra törekednek a tervező Zalaváry Lajos örökségét illetően, viszont "az ingatlan felújításának szempontjai között az épület környezetéhez való illeszkedését és a műemléki környezettel való harmóniáját is kiemelten kell kezelni".

(Kiemelt kép: MTI)