„Klubrádió
A lényeg

Távozik az ATV műsorvezetője, Márki-Zay mellett folytatja

3/12/2021 20:36

| Szerző: Klubrádió

Távozik az ATV-től Simon András, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett fog dolgozni – értesült a Telex. A tévécsatorna közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy „Simon András olyan szakmai felkérést készül elfogadni, ami mellett nem tud eleget tenni televíziós kötelezettségének, ezért távozik az ATV-től”.

Simon az ATV-s távozását megerősítette a Telexnek. Márki-Zay melletti szerepvállalásról egyelőre nem kívánt részleteket elárulni. A portál felidézte, hogy legutóbb éppen Simon vezette az ATV-n az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitát, amelyen mások mellett Márki-Zay Pétert is kérdezte.

Simon András kilenc éve, 2013 óta dolgozik az ATV-nél, hosszabb kihagyás után került vissza a képernyőre.

A hírről az ATV közleményt adott ki. Ebben azt írják, hogy „Simon András olyan szakmai felkérést készül elfogadni, ami mellett nem tud eleget tenni televíziós kötelezettségének, ezért távozik az ATV-től”.

A közleményben idézi is a távozó műsorvezetőt:

„Egy olyan szakértői, tanácsadói feladatot készülök elvállalni, ami összeegyeztethetetlen a hírműsorok kritikus kérdezői szerepével. Az ATV-be érkezésem előtt is szervezeti kommunikációt irányítottam, ez most is így lesz. Jó időszaktól viszont nem jó elbúcsúzni. Hálás vagyok az ATV vezetésének és remek közösségének az együtt töltött csaknem kilenc év feladataiért, a televízió nézőinek pedig a megtapasztalt szeretetért és a megtisztelő figyelemért.”

Németh S. Szilárd, a csatorna vezérigazgatója megköszönte Simon munkáját, és sok sikert kívánt új állásához.

(Kiemelt kép: ATV/Facebook)