„Köszönjük,
A lényeg

Tavaly sem volt megtakarítása Orbánnak

2/06/2022 01:19

| Szerző: Klubrádió

Legalábbis ezt állítja a miniszterelnök a 2021-es évről szóló vagyonnyilatkozatában.

A kormányfő felcsúti háza és XII. kerületi lakása változatlanul megvan, utóbbinak továbbra is csak felerészben ő a tulajdonosa – derült ki a legfrissebb vagyonnyilatkozatából – írja a Telex.

Autója, hajója, repülője és egyebe továbbra sincs a miniszterelnöknek, mint ahogy egyetlen céghez sincs köze. A miniszterelnöki és képviselői tiszteletdíján kívül más juttatást vagy ajándékot idén sem tüntetett fel vagyonnyilatkozatában.

Orbán Viktor legutolsó vagyonnyilatkozatát idén január utolsó napján tette közzé. A 2021-es évről számot adó vagyonnyilatkozatából akkor kiderült, nincs több tartozása, kifizették a feleségével a 2002-ben felvett 20 millió forintos jelzáloghitelt. Ezen túl egy forint megtakarítása sem volt. Ez most is változatlanul így van.

Tavaly egyébként Orbán még arról vallott, hogy ugyan pénze továbbra sem volt, de 2020-ban a lakáshiteléből 1,2 millió forintot már abban az évben is törlesztett. Megelőző évben fordult elő először olyan, hogy egy forintot se írt be a miniszterelnök a vagyonnyilatkozatába – itt a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó megtakarításokat kell feltüntetni.

Pedig 2018-at még 1,39 millió forinttal zárta Orbán, 2017 végén pedig 993 ezer forint volt a bankszámláján. Orbán vagyoni helyzetét 2020 annyiban is befolyásolta, hogy akkor Róza lánya elköltözött a szülői házból, már csak Flóra nevű lánya lakik vele és feleségével egy háztartásban, ő 2021-ben is velük élt a mostani nyilatkozat szerint.