„Klubrádió

Szlávik: a fiatalabbak is megtalálják a motivációjukat a vakcina beadására

5/05/2021 15:36

| Szerző: Klubrádió

A járványadatok kedvezően alakulnak, de továbbra is óvatosnak kell maradnunk, és nagyon fontos, hogy mindenki oltassa be magát – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője a Kossuth rádióban.

Szlávik János nem tartja meglepőnek, hogy az idősebb korosztály tömeges oltása után kicsit csökken az oltási kedv, de szerinte a fiatalabbak is megtalálják a motivációjukat a vakcina beadására.

Az infektológus a Kossuth rádióban az Inforádió tudósítása szerint arról is beszélt, hogy noha sokak úgy gondolják, már az oltás elég a védelemhez, a 80-90-95 százalékos védelem csak a második oltást követő néhány héttel alakul ki.

Szlávik szerint májusban még bizosan maszkot kell viselnünk, mert az átoltottság aránya egyelőre nem elegendő a társadalmi immunitás eléréséhez.

A járványadatok kedvezően alakulnak, de a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja néhány település szennyvizében újra emelkedésnek indult, ezért, és az indiai mutáns miatt továbbra is óvatosnak kell lennünk – írta meg a 24.hu.