„Klubrádió

Szijjártó feleségének cége a legdrágább SUV-t lízingeli

8/02/2021 09:24

| Szerző: Klubrádió

Sem honlapja, sem elérhető referenciái nincsenek az Interior Design Kft.-nek, de 2019-es nyári indulásától alig több mint fél év alatt 229 milliós bevételt és bő 70 millió forintos nyereséget ért el, amit osztalékként szinte teljes egészében ki is vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége. A cég 2020 februárja óta lízingel egy Porsche Cayenne típusú gépkocsit, amely az SUV kategóriájában a legdrágábbnak számít.

2019 nyarán szállt be a belsőépítészeti bizniszbe Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felesége, Szijjártó-Nagy Szilvia, és repülőrajtot is vett cégével, az Interior Design Kft.-vel – írja a 24.hu.

A vállalat tevékenységéről semmilyen adat nem érhető el, honlapja nem működik, ami kilenc hónappal a startot követően elképzelhetetlen a 21. században. A portál szerint ehhez képest alig több mint fél év alatt 229 millió forint árbevételt és bő 70 millió forintos nyereséget ért el, amit osztalékként szinte teljes egészében ki is vett a miniszter felesége.

 
Porsche Cayenne Forrás: Pixabay
 

A tavalyi év eredményeiről még nincsenek hivatalos adatok, hiszen a cégeknek a forgalmukról és a nyereségükről a beszámolót május végéig kell benyújtaniuk, de a jelek szerint jól indult az Interior Design 2020-as éve is: a Magyar Országos Közjegyzői Kamara hitelbiztosítéki nyilvántartása szerint 2020 februárja óta lízingel egy Porsche Cayenne típusú gépkocsit. Hogy a közepes méretű luxus crossover terepjáró értéke pontosan mennyi, az a nyilvántartásból nem derül ki, csak annyi látszik, hogy a Porsche Bank Hungaria Zrt. 16 millió forintos jelzálogot jegyeztetett be a járműre.

A Vin-Info nevű, alvázszám-ellenőrző oldal szerint a szóban forgó Porschét 2019-ben, míg az AutoDNA nevű ugyanilyen oldal szerint 2009-ben gyártották. Utóbbi azonban kevéssé valószínű, hiszen a bank 16 milliós lízingkölcsöne jelentősen több egy 11 éves használt modell áránál.

A Porsche Cayenne a Vezess.hu cikke szerint maga a megtestesült sportosság, ennek azonban megkérik az árát. Összehasonlításuk alapján a prémium SUV-kategóriában messze ez a modell a legdrágább, maga mögött hagyva az Audi Q7-est, a BMW X5-öst és a Mercedes GLE-t is.