„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó: Az ársapka rejtett energiaszankció

9/09/2022 11:34

| Szerző: Klubrádió

A brüsszeli rendkívüli energiaminiszteri tanácsülésről bejelentkező külgazdasági és külügyminiszter szerint az orosz földgázra tervezett árkorlátozás ellentétes a magyar érdekekkel. 

Rendkívüli energiaminiszteri tanácsülést tartanak Brüsszelben. A cseh elnökség azért hívta össze a tanácskozást, mert Európa súlyos válságban van az energiaellátás tekintetében, aminek az ennek kapcsán hozott szankciók az előidézői – hangoztatta a megbeszélésre tartó magyar külügyminiszter, megsimételve, hogy orosz energiahordozók nélkül nem oldható az európai kontinens ellátása. Szijjártó Péter szerint ezért az orosz földgázra bevezetni tervezett árkorlátozás ellentétes a magyar érdekekkel, és tragédia az európai ellátásra nézve is. Egy ilyen intézkedés azonnal az orosz szállítások leállítását hozza magával – tette hozzá a tárcavezető.

A helyszínről újabb posztban jelentkezett be, itt úgy fogalmazott: "Az ársapka egy rejtett energiaszankció. Világosan megmondtuk, energiaszankciókról tárgyalni sem vagyunk hajlandók."