„Klubrádió

Szijjártó: Magyarország egészségügyi és gazdasági szempontból is a legsikeresebb választ adta a járványra

17/05/2021 17:05

| Szerző: Klubrádió/KL

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a koronavírus-járványra kizárólag olyan válaszokat adott a kormány, amelyek a nemzet, a gazdaság érdekeit kizárólagosan vették figyelembe. A magyar gazdaságnak sikerült a kanyarban előzés manővere.

"Magyarország egészségügyi és gazdasági szempontból is a legsikeresebb választ adta a koronavírus-járványra Európában," állapította meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Kaposváron. Az MTI beszámolója szerint a külügyminiszter kijelentette, hogy "a járványra kizárólag olyan válaszok születtek, amelyek a nemzet, a gazdaság érdekeit kizárólagosan vették figyelembe." Szerinte ha nem így tettek volna  "és engedtek volna a külső és belső nyomásnak, Magyarország sokkal kedvezőtlenebb helyzetben lenne, ezrekkel többen haltak volna meg, tízezrekkel többen fertőződtek volna meg."

Szijjártó kiemelte, hogy a magyar kormány meg tudta tartani azt a stratégiai filozófiáját, hogy segély helyett munkát biztosít az embereknek. Hozzátette: "a magyar gazdaságnak sikerült a kanyarban előzés manővere."

Magyarországon a járvány kezdete óta közel harmincezren vesztették életüket koronavírus okozta megbetegedésben – írja a 444.hu