„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó: A kormány nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság üléséhez

29/11/2022 19:21

| Szerző: Klubrádió

A magyar kormány nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság ülésezéséhez – jelentette ki Szijjártó Péter. Méghozzá addig, amíg a kárpátaljai magyarok vissza nem kapják az őket megillető jogokat – közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

Évek óta világos, hogy a magyar kormány egészen addig nem járul hozzá a NATO-Ukrajna Bizottság formális ülésezéséhez, amíg a kárpátaljai magyarok vissza nem kapják az őket megillető jogokat – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Bukarestben a köztévében élőben közvetített nyilatkozatában.

Megismételte, ez nem új keletű magyar álláspont. Szijjártó Péter hangsúlyozta: amióta kitört az ukrajnai háború, azóta mindenki láthatja, tapasztalhatja, hogy Magyarország nem emlegeti fel a kárpátaljai magyarok jogaival kapcsolatos kérdéseket. "Nem emlegetjük fel őket, de nem is felejtettük el ezeket az ügyeket" – fogalmazott. "Reméljük, hogy minél előbb vége lesz a háborúnak, és ha vége lesz a háborúnak, akkor majd lesz lehetőségünk arra, hogy ezeket a kérdéseket újra megvitassuk" – tette hozzá.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György / részlet)