„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó 1,5 milliót kap egy egyetemi kuratóriumi tagságért is

26/10/2022 07:06

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszer a fizetésén kívül havi bruttó 1,5 millió forintot kap azért, mert ő is tagja a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítványnak. A 24.hu adatigényléséből kiderült, hogy így Szijjártó összesen 5,5 millió forint közpénzből származó havi jövedelemmel rendelkezik. A győri egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítvány nem akarta elárulni, hogy Szijjártó mennyit keres, de Dézsi Csaba András polgármester is kuratóriumi tag, és az ő vagyonnyilatkozatából az kiderült, hogy ő ennyit kap a tagságért.

Szijjártó Péter még 2020-ban díjazás nélkül vállalta a kuratóriumi tagságát, idén júniustól a többi taghoz hasonlóan ő is felvesz tiszteletdíjat.

Tarlós István volt főpolgármester a győri egyetem vagyonkezelő alapítványának a felügyelőbizottságát vezeti, mindezt egymillió forintért.

A győri egyetem 2020 szeptemberétől 2022 augusztus végéig csak a kurátoroknak 126 millió forintot utalt, 72 millió forintot a felügyelőbizottság tagjainak valamint a vagyonellenőrnek, azaz két év alatt összesen 198 millió forint ment el a fizetésekre, írja a 24.hu.

Korábban az is kiderült, hogy Varga Judit miniszter a miskolci, Varga Mihály pénzügyminiszter az óbudai egyetemek fenntartójától kapnak milliós kiegészítést a milliós fizetésükhöz.