„Klubrádió
A lényeg

Szerbia elnöke kitünteti Orbán Viktort

15/09/2022 15:58

| Szerző: Klubrádió

A megjelent információk szerint Orbán Viktor tárgyalást folytat Aleksandar Vuciccsal, majd a szerb államfő átadja a magyar miniszterelnöknek a Szerb Köztársaság Érdemrendjét „a Szerbia és Magyarország közötti békés együttműködés és baráti kapcsolatok fejlesztésében és erősítésében nyújtott kiemelkedő szolgálataiért”.

Egynapos munkalátogatásra Belgrádba utazik pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic, Szerbia elnökének meghívására – erősítette meg az erről szóló szerbiai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-nek csütörtökön.

A sajtókommentárok emlékeztetnek arra: Belgrád és Budapest kapcsolatai az eddigi legmagasabb szinten állnak, "nagyrészt a két vezető személyes kapcsolatainak és erőfeszítéseinek köszönhetően".

Ezt a kitüntetést korábban Vlagyimir Putyin, Ivan Gasparovic volt szlovák, Karolosz Papuliasz görög, Traian Basescu román, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz, Viktor Janukovics volt ukrán és Hugo Chávez egykori venezuelai elnök, Hszi Csin-ping kínai elnök, Nurszultan Nazarbajev volt kazah elnök, Kirill moszkvai pátriárka kapták meg.

(forrás: MTI/Szabad Magyar Szó)