„Köszönjük,
A lényeg

Szeged.hu: A DK-ban is dolgozott a szegedi Fidesz új elnöke

19/09/2023 20:18

| Szerző: Klubrádió

Rádi Feriz lett a szegedi Fidesz új elnöke, miután a kormánypárt helyi szervezetének korábbi elnöke, Bartók Csaba augusztus végén lemondott. Rádiról, akit a múlt héten bejelentettek, azonban a portál azt írja, hogy komoly DK-s múlttal bír.

A szeged.hu két DK-s forrása is azt állította, hogy a fiatal, mindössze 31 éves Rádi tevékenykedett a pártban. Binszki József, a DK megyei elnöke azt mondta, hogy Rádi Feríz néhány éve az ellenzéki párt Agrárkabinetjében dolgozott. Ezt az értesülést erősítette meg Nagy-Husszein Tibor is, aki a DK elnökségi tagja volt, valamint az Agrárkabinet vezetője.

Rádi Feriz a szeged.hu szerint több agrárcégben érdekelt, korábban pedig olyan szakemberrel is dolgozott együtt, aki aktívan dolgozott a génmódosított növények (GMO) elfogadásáért, holott ez pont a Fidesz politikájával áll élesen szemben.

A portál kereste magát Rádi Ferizt és a szegedi Fideszt is, de a cikk megjelenéséig nem kaptak választ.

Mihálik Edvin, a Momentum elnökségi tagja és korábbi szegedi városi elnöke a Facebookon reagált a hírre, azt írta: "Kevés olyan embert ismertem, aki jobban utálta a Fidesz rendszerét, mint Rádi Feríz". Úgy folytatta: "Egyik első szegedi rendezvényünkön, amit a Bölcsészkaron szerveztünk 2016-ban, arról beszélt, Magyarországon született egyiptomi származású állampolgárként a migrációs hisztéria után mennyire megnézték őt a Kárász utcán, és hogy mennyit ártott a magyar társadalomnak az a kampány. Sokat".

(Kiemelt kép: a szegedi önkormányzat ülése 2014, ben, fotó: MTI/Rosta Tibor)