„Klubrádió

Súlyos metróbaleset történt Mexikóvárosban

4/05/2021 10:08

| Szerző: Klubrádió

Tizenöt ember meghalt és 70 megsérült, amikor leszakadt egy metrófelüljáró Mexikóvárosban, az útra és autókra zuhantak a metrókocsik - közölték a hatóságok.

Milenio TV helyi csatorna drámai videóján látható, amint a metró 12-es vonalának felüljárója az alatta lévő úton lévő autókra omlik. A televízióban és a közösségi médiában közzétett videókon látható, amint a mentőalakulatok és a tűzoltók túlélők után kutatva átfésülik a roncsokat. Claudia Sheinbaum, Mexikóváros polgármestere szerint 15 ember meghalt, és egy autó a romok alatt rekedt - írja a Reuters.

"Sajnos vannak halottak és sérültek. A helyszínen vagyok, támogatom a parancsnoki központ felállítását" - írta a politikus Twitter-bejegyzésében.

A város katasztrófavédelmi ügynöksége eredetileg 13-ra tette a halálos áldozatok számát, és 70 sérültre. A metró 12-es vonalát akkor építették, amikor Marcelo Ebrard külügyminiszter volt Mexikóváros polgármestere.

"Ami ma a metróval történt, az szörnyű tragédia. Szolidaritásom az áldozatokkal és családjaikkal" - írta Ebrard a Twitteren.

"Természetesen ki kell vizsgálni az okokat és meg kell határozni a felelősséget. Megismétlem, hogy a hatóságok rendelkezésére állok, hogy segítsek, amiben csak szükséges" - kommentálta a város korábbi vezetője a helyzetet - írta a napi.hu.