„Klubrádió
A lényeg

Sulyok Tamás szerint az apja szociálisan érzékeny, hazafias, filoszemita ember volt

8/03/2024 06:33

| Szerző: Klubrádió

Megszólalt az államfő, aki nemtelen támadásnak tartja a vádakat.

"Az édesapámmal kapcsolatban elhangzott vádakat nemtelen támadásnak tartom. Méltatlan helyzet, ami – lévén a családomról van szó – komoly fájdalmat okoz – mondta a Mandinerben megjelent cikkben  Sulyok Tamás. 

"Az édesapám egy szociálisan érzékeny, hazafias, filoszemita ember volt, azt tudom elmondani, hogy a rendszerváltást megelőzően mint a legtöbb magyar számára, úgy a mi családunkban is tabu volt a múlt – állítja alapnak  köztársasági elnök.

Leszögezte: "a parlament engem, és nem a rendszerváltás előtt elhunyt édesapámat választotta meg köztársasági elnöknek". 

A III. Magyar Jogi Könyvszalon Budapesten
 
Sulyok Tamás
 
Budapest, 2023. október 7. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke beszédet mond a III. Magyar Jogi Könyvszalon megnyitóján a budapesti Károlyi-Csekonics palotában 2023. október 7-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI

Karsai László történész szerint – mint a Klubrádióan is elmondta – nem igaz, hogy Sulyok Tamás, amit mondott az apjáról, ugyanis az apját soha senki, legkevésbé a népbíróság nem ítélte halálra. Ugyanakkor indult ellene nyomozás a német megszállást dicsőítő cikkéért.

Sulyok László Karsai szerint a Magyar Nemzeti Szocialista Párt egyik megyevezetője volt.