„Klubrádió
A lényeg

Süli paksi miniszter felrobbantotta a humorbombát

15/09/2021 09:49

| Szerző: Klubrádió

A Klubrádióban is írtunk arról az IgNobel díjat szerzett tanulmányról, ami szerint minél kövérebbek, khm: minél jobban el vannak hízva a kormányzó politikusok, annál korruptabb az ország. Erről IgNobel 2021: Minél kövérebb a kormány, annál korruptabb az ország címmel cikket szerdán a Hvg.hu is (fizetős cikk).

A lap arról írt, hogy a teljesen komoly, ám viszonylag értelmetlen, sokszor vicces kutatásokért, tudományos munkákért járó IgNobel díjat közgazdasági kategóriában az idén Pavlo Blavatskyy nyerte, aki 299 politikus testtömegindexe alapján mutatott összefüggést az ország korrupciójával. 

A lap a cikket megosztotta a Facebookon is, amihez váratlanul Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter írt egy kommentet:

"Én meg azt az összefüggést vettem észre, hogy minél rosszabb valakinek a testtömeg-indexe, annál jobb a humorérzéke. :)" - írta.

 

 Süli János kommentel

 

Megfigyelők szerint a miniszter vicces, más szakértők meg arra figyelmeztetnek, hogy Süli János talán magára vette a kutatás következtetéseit.