„Támogassa
A lényeg

Süli nem a miniszteri kritikák miatt mondott le

7/09/2022 17:39

| Szerző: Klubrádió

"Nem a két miniszter (Szijjártó és Lázár) kritikája miatt mondtam le, ez a kritika engem nem viselt meg" - ezt nyilatkozta az ATV Híradójának Süli János, aki lemondott külügyminisztérumi államtitkári posztjáról.

Arról viszont nem akart beszélni, hogy mi volt a valódi oka a távozásának. Annyit még elmondott, hogy 66 éves elmúlt és paksi lakosként, illetve országgyűlési képviselőként van feladata bőven. Ezért elemi érdeke neki is, hogy a paksi beruházás megvalósuljon.

Hétfőn derült ki, hogy Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára távozik posztjáról. Süli János lemondása néhány nappal azután történt, hogy főnöke, Szijjártó Péter külügy- és Lázár János építésügyi miniszter is nyilvánosan kritizálta a munkáját.

Szijjártó a többi között azt mondta: „Én elhiszem, hogy a Paks II. egy nagyon bonyolult dolog. De ennyire nem bonyolult, hogy egy gyerek születésétől második osztályos koráig ne történjen semmi.” Lázár pedig úgy fogalmazott: „ősbűn, a legsúlyosabb kormányzati hibák egyike”, hogy Paks 2 jövőre még nem termel áramot.

(Kiemelt kép: MTI Fotó: Bruzák Noémi)