„Klubrádió
A lényeg

Strasbourgig megy a DK Kövér büntetése miatt

8/10/2022 13:50

| Szerző: Klubrádió

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a Demokratikus Koalíció a párt politikusára, Sebián-Petrovszki Lászlóra a Kövér László házelnök által kiszabott büntetés miatt.

Kövér László házelnök 4 millió forintra büntette Sebián-Petrovszki Lászlót, a DK országgyűlési  képviselőjét, mert azt mondta a Parlamentben, hogy törvénytelen a kormány – írja a párt közleménye a lapján a 24.hu.

"Hiába garantálja tehát a szólás- és véleményszabadságot az Alaptörvény, hiába védi maga az országgyűlési törvény is a képviselők véleményszabadságát, Kövér László a ház szájzár elvtársaként önkényesen büntethet meg ellenzéki képviselőket a véleményük miatt" – áll a DK közleményében.

A Demokratikus Koalíció szerint a törvénytelen kormány egy törvénytelen büntetést szabott ki, ezért a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak. Szerintük Kövér László megsértett minden írott és íratlan törvényt, amikor politikai véleményéért vette el a szót Sebián-Petrovszki Lászlótól a Parlamentben és büntette meg 4 millió forintra.

A DK el fogja érni, hogy Strasbourg kimondja: a házelnök nem lehet házmester, szájzár elvtárs senkit sem bírságolhat meg a politikai álláspontja és véleménye miatt