„Klubrádió
A lényeg

Soros-hálózatot sejt a strasbourgi bíróság ítélete mögött a BM

2/02/2023 18:47

| Szerző: Klubrádió

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága csütörtökön megerősítette: a magyar hatóságok a felelősek annak a 22 éves szíria fiatal haláláért, aki 2016. júniusában a Tiszán átúszva próbált Szerbiából Magyarországra jutni. A Belügyminisztérium válaszul azt felelte: "A Soros-hálózat le akarja járatni a magyar határvédelmet".

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának csütörtöki ítélte szerint a magyar hatóságok a felelősek a 22 éves szír illegális bevándorló haláláért, mivel nem tettek semmit azért, hogy megvédjék az egyértelműen veszélyben lévő ember életét, és a nyomozó hatóságok nem derítették fel kellőképpen az ügy körülményeit. A magyar államot ezért a strasbourgi bíróság 34 ezer euró kártérítés és az eljárás költségeinek megfizetésére kötelezte – az összeget az áldozat testvérének kell kifizetni – írja a Telex.

A Belügyminisztérium nem hagyta válasz nélkül az ítéletet: "Az, hogy a Magyarország elleni ügyet kezdeményező Soros-hálózat épp egy magyarországi haláleset kapcsán támad, nem más, mint egy újabb, hazánk és a magyar határvédelem elleni nyomásgyakorlás és lejáratási kísérlet".