„Klubrádió
A lényeg

Újabb idősotthonban kapták el sokan a koronavírust

11/04/2020 17:29

| Szerző: Klubrádió

A Rózsa utcai idősotthon 94 lakójából 60-nak lett pozitív a teszteredménye koronavírusra – ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be szombat délután.

 

A budapesti Rózsa utcai otthon 94 lakójából 60 idős embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje a főváros saját forrásból végzett szűrésén - közölte szombaton a Főpolgármesteri Hivatal. Azt írták: négy embernek vannak tünetei, őket kórházba szállították, a többiek jól vannak.

Az intézmény - a tiszti főorvossal egyeztetve - szigorú karanténszabályokat vezetett be. Hangsúlyozták: az intézményben is megtesznek mindent az előírásoknak megfelelően az idős emberekért és a járvány terjedésének megakadályozásáért. 

A közlemény szerint Karácsony Gergely főpolgármester azt a tájékoztatást kapta, hogy a Rózsa utcába - miként a Pesti úti idősotthonba is - küldtek vissza kórházból beteget úgy, hogy nem végeztek rajta koronavírus-tesztet.  A budapesti városvezetés szerint nincs már idő a késlekedésre, a kormánynak azonnal meg kell változtatnia a szűrést tiltó, azt "felesleges költségnek" minősítő álláspontot és el kell rendelnie az ország összes idősotthonának szűrését - írták. Közölték: a főváros folytatja az idősotthonban élők szűrését saját forrásból.