„Támogassa
A lényeg

"Senki nem lepődött meg a Tungsramnál"

9/11/2022 16:19

| Szerző: Klubrádió/Bodnár Barna

A felszámolási eljárás alatt tovább folytatja a működését, de a jogszabályi előírások miatt kedden 750 ember vagyis az összes, még állományban lévő dolgozó csoportos elbocsátását jelentette be a vállalat. Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Klubrádiónak elmondta, a dolgozókat nem érte váratlanul a hír, a többségük már sikeresen elhelyezkedett hasonló területen.

2022. november 08. Esti gyors - részlet 22.11.08. Sallai Gábor
04:51
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, sikertelen volt a Tungsram csődeljárási tárgyalása a hitelezőkkel, felszámolás alá kerül a cég. A Tungsram közleménye szerint a felszámolási eljárás alatt tovább folytatja a működését, de a jogszabályi előírások miatt kedden 750 ember vagyis az összes, még állományban lévő dolgozó csoportos elbocsátását jelentette be az illetékes munkaügyi hivataloknál. Sallai Gábort, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnökét kérdeztük a részletekről.

Sallai elmondta, nem lepődtek meg a bejelntésen. A most elbocsátott dolgozók, többsége már el tudott helyezkedni, az eddigihez hasonló területen.

A legrosszabb helyzetben Nagykanizsán jártak a dolgozók, rengeteg ember került utcára.

A 1909-ben alapított Tungsram elődje, a Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. 1904-ben vásárolta meg a korszakalkotó volfrámszálas izzólámpa kizárólagos gyártási és értékesítési jogát, amely utána az egész világon elterjedt. A több mint 110 éves múltra visszatekintő vállalatnál azonban most úgy tűnik, végleg kialszanak a fények.