„Klubrádió
A lényeg

Schmuck is indul az V. kerületben

20/04/2024 07:17

| Szerző: Klubrádió

Schmuck Andor a saját magának szervezett előválasztást már megnyerte és indul az V. kerületi polgármester-választáson.

Schmuck Andor tavaly decemberben arra kérte a pártokat, hogy annak a 10 milliárd forintnyi bevételnek, ami az ingatlanhasznosításokból és a parkolásokból befolyik, a felét fordítsák az V. kerület lakóinak jólétére – írja a hvg.hu.

„Sajnos, egyik párt sem mutatott ezen kérésem iránt érdeklődést, pedig azt hittem, a tagjaiknak lesz annyi eszük. Ezért döntöttünk a csapatommal úgy, hogy megalakítjuk a Miénk a Belváros Egyesületet és elindulunk a választáson” – mondta a Blikknek Schmuck, hozzátéve, hogy csapata is van, amivel mind a nyolc körzetben indítanak képviselőt, miután az általuk szervezett előválasztást – amiről pontosan nem derül ki, hogy mit takar – már megnyerték, szombattól pedig elindul az aláírásgyűjtés és a kampány.

Magáról a kampányról azt mondta, hogy „sufnituningban” dolgoznak, ugyanis a költségvetésük alig üti meg a 100 ezer forintot, és számára nem is a polgármesteri pozíció a fontos, hanem hogy valamilyen módon az általuk kitűzött egyetlen programpont megvalósuljon.

Schmuck ellenfelei a jelenlegi fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, illetve Juhász Péter – aki már szintén nyert egy előválasztást – lesznek.

https://hvg.hu/itthon/20240419_schmuck-andor-a-sajat-maganak-szervezett-elovalasztast-mar-megnyerte-es-indul-az-v-keruleti-polgarmester-valasztason