„Klubrádió
A lényeg

Schmidt Mária: Nyugaton átvette az uralmat a marxizmus

14/09/2021 15:29

| Szerző: Klubrádió

„Az EU-n belüli összecsapások a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet között folynak” – egyebek mellett ezt mondta a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. Mellette beszédet tartott Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, és Balog Zoltán református püspök, volt miniszter is.

Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy „a marxizmus minket félszáz évre rabbá tett, de kísérleteit kudarcba fulllasztottuk (…) ebbe aztán belebukott”. A 24.hu összefoglalójában ilyen tételmondatokat emelt ki tőle:

De mire keleten legyőztük, nyugaton már átvette az uralmat, ezért ma olyan, magát progresszívnek tartó, nyugati vezető réteggel állunk szemben, amely egyszerre marxista és amerikanizált. Ateista, család- és házasságellenes, internacionalista, materialista, és a haszonmaximalizálás érdekében zárójelbe tett erkölcsöt folyamatos moralizálással próbálja kompenzálni.

Fontos tudatosítani, hogy amivel a nyugat nálunk próbálkozik, ugyanaz a marxista ideológia, amit a 20. század második felében kiismertünk. Az EU-n belüli összecsapások pedig „a marxista nyugat és a marxistátlanított kelet között folynak” – tette hozzá. 

„Mi a totális diktatúrák összes iskoláját kijártuk, azonnal felismerjük, az az egyneműsítési szándék, amivel szemben állunk, céljában totalitárius természetű, ezért nemet mondunk rá. A marxistákat egyszer már legyőztük, a totális diktatúrát a történelem szemétdombjára vetettük, most is képesek leszünk rá” – idézi a portál.

A következő ezer évért - Konferencia Budapesten
 
Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója előadást tart a Szent István Intézet A következő ezer évért című konferenciáján a Pasaréti Közösségi Házban 2021. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 
 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy történelmi tapasztalat, hogy Európában demokratikus rendszer csak addig működött és tudott sikeres lenni, amíg a bibliai emberképen alapult. Amint eltávolították ettől, megszűnt a demokrácia, aztán előbb-vagy utóbb, mint a kommunizmus, az egész rendszer összeomlott. Szerinte fel kell tenni azt a kérdést, hogy a kereszténység és ez a liberális gondolkodás békésen megfér-e egymás mellett.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke kritizálta a liberalizmus minden tekintélyt leromboló viszonyulását, majd a jövőre vonatkozva azt sürgette, hogy szükség van a hívők és a nem hívők összefogására, mert annak hiányában a társadalmi feszültségek akár robbanáshoz is vezethetnek.

Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke a többi között azt mondta: a biblia tanítása szerint mindig oda kell figyelni az árvákra, özvegyekre és jövevényekre, ez utóbbival kapcsolatban megjegyezte, jövevények alatt nem az „asszír hadseregre” gondoltak, hanem a bolyongó, vándorló idegenekre.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)