„Klubrádió
A lényeg

Schadl-Völner-ügy: elviccelte meghallgatását az egyik vádlott

5/06/2023 15:57

| Szerző: Klubrádió

"Talán egy picit több komolyságot, azért mégiscsak a bíróság előtt van" – figyelmeztette a bíró a huszadrendű vádlottat, aki "valami százezer forint értékű marhaságról" beszélt.

Sz. először megtagadta a vallomástételt a bíróság előtt, majd utána képtelen volt konkrét válaszokat adni a bíró kérdéseire – írja a hvg.hu.

Hétfőn a bíróság mindössze 25 percet töltött a Schadl-ügy tárgyalásával, Sz.-ről pedig ebben a 25 percben nem derült ki sok: annyit megtudtunk, hogy nyolc általánosa van, szakképzettsége, egyéb végzettsége nincs, sofőrködéssel, kisteherautós szállítással foglalkozik.

Sz. nem tett vallomást, a bíró pedig korábbi vallomásaiból nem olvasott fel egy rövid bekezdésen túl semmit, így csak arról lehet beszámolni, hogy Sz.-t mivel vádolják. Sz. a harmadrendű vádlott, „Gazdi”, vagyis R. Róbert köréhez tartozott. R. a tizenharmadrendű vádlottat verte át a vád szerint azzal, hogy azt hazudta neki: csecsenek rabolták el, a váltságdíja pedig közel 70 millió forint. A vád szerint Sz., a huszadrendű vádlott volt az, aki a tizenharmadrendű vádlottal, S. Etelkával elment, amikor az kivette a „váltságdíjat” készpénzben.

Sz. korábban is állt már bíróság előtt, de nem tudta megmondani, hogy konkrétan miért. „Magam sem tudom, valami százezer forint értékű marhaság” – jelentette ki, mire a bíró csípősen megjegyezte, hogy ilyen bűncselekményt nem ismer a Btk.

S. Etelka – akit a bíróság várhatóan hamarosan meghallgat – R. Róberten keresztül szerette volna elérni, hogy a minisztérium működési engedélyt adjon magániskolájának. A vád szerint R. Róbertnek ezért fizetett, aki pedig ebből a pénzből fizette azokat az embereket, akik az iskola engedélyeztetésével kapcsolatban neki dolgoztak.