„Támogassa
A lényeg

RTL.hu: A tűzoltóknál sem lehet 18 foknál melegebb

23/09/2022 15:30

| Szerző: Klubrádió

"Az állami közintézmények 18 fokra fűthetőek. A katasztrófavédelem épületei is állami fenntartásúak, így értelemszerűen rájuk is vonatkozik a jogszabály" – ezt közölte az rtl.hu megkeresésére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata. 

Az RTL azt szerette volna megtudni, hogy valódi-e az a dokumentum, amely a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra került fel, és amely szerint a budapesti tűzoltó-laktanyákban október 15-ig tilos bekapcsolni a fűtést, hősugárzókat sem használhatnak, a klímaberendezések távkapcsolóit pedig elvették tőlük.

A levél szerint a magántulajdonú fűtőeszközöket is el kell távolítani a laktanyák területéről. Sőt, hősugárzókat sem használhatnak, a klímaberendezések távkapcsolóit pedig elvették tőlük.

Hétfőn késő este jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint az állami intézményeknél és állami gazdasági társaságoknál októbertől 18 foknál nem lehet melegebbre fűteni az épületeket. Néhány kivételt beletettek a szabályba: bölcsődékben, gyermekvédelmi intézményekben, bentlakásos szociális intézményekben, vagy épp a kórházakban lehet ennél is melegebb, az uszodákat is felfűthetik jobban. Kivételt jelentenek a Magyar Nemzeti Bank, valamint a jegybank többségi befolyása alatt álló cégek is.

(Kiemelt kép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook)