„A
A lényeg

RTL: Ötöst ígért egy tanár azoknak, akik megverik osztálytársukat

29/01/2023 05:19

| Szerző: Klubrádió

Az Rtl.hu szerint húsz gyerek ütötte-rúgta a 12 éves fiút a mezőcsáti, Borsod megyei iskolában. A szülők feljelentést tettek, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ belső vizsgálatot rendelt el.

Az RTL Híradója szerint az említett települési iskola egyik, testnevelést és informatikát tanító pedagógusa ötöst ígért azoknak, akik megverik az egyik osztálytársukat. A 12 éves kiszemelt diák azt mondta, húszan kezdték el ütni-rúgni, a tanár pedig nevetve nézte végig.

A tanár beismerte a tettét, a szülők pedig feljelentést tettek – olvasható az Rtl.hu-n. A megvert fiú apja szerint a tanár ezután megkörnyékezte őket, hogy vonják vissza a feljelentést, és intézzék el máshogy az ügyet. De közölte, ezt nem teszi meg.

A Mezőkövesdi Tankerületi Központ a Híradónak azt írta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. A Híradó információi szerint a tanár szerda óta nem tartotta meg az óráit az iskolában.