„Köszönjük,
A lényeg

RTL: Fórumot szervezett a Qualitas Gimnázium igazgatója, de nem ment el rá

1/12/2023 12:48

| Szerző: Klubrádió

Tájékoztató fórumot hívott össze csütörtök délelőttre a Qualitas Gimnázium igazgatója, de hiába várták a megjelentek, nem ment el rá.

Tájékoztató fórumot hívott össze a tanároknak és a diákoknak csütörtök délelőttre a Qualitas Gimnázium igazgatója, de hiába várták, nem ment el rá - számolt be az RTL.

Tájékoztató fórumot hívott össze csütörtök délelőttre a Qualitas Gimnázium igazgatója, de hiába várták a gyerekek, nem ment el rá. Ez lehetett az iskolában az utolsó tanítási nap, mert miután elárverezték az iskola épületét, még nem újították meg a működési engedélyüket. A diákok többsége kétségbe van esve, mert nem tankötelesek és egyelőre más iskolába nem veszik át őket.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, az előző tanévig Soroksáron működő Qualitas Gimnáziumban szeptember elején tanóra közben jelent meg rendőri kísérettel a végrehajtó, és azt mondta a megafonjába: „Tájékoztatok mindenkit, hogy az iskola épületét tavaly októberben elárvereztem, az árverés jogerőre emelkedett”.

Pár nappal később megkötötték a bérleti szerződést a csepeli épület tulajdonosával és elkezdték összegyűjteni a kormányhivatal által előírt összes iratot, igazolást – írta az igazgató.

November 24-én levelet kapott az intézmény a kormányhivataltól, amiben arról tájékoztatják az intézmény vezetését, hogy Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára nem támogatta a kérelmüket. Az államtitkárság szerint ugyanis a működési engedély módosítását már 2023. május 31-ig kérvényezniük kellett volna.