„Támogassa
A lényeg

RTL: Felmondott tíz szülésznő a Szent Imre kórházban

18/10/2022 20:43

| Szerző: Klubrádió

A budapesti Szent Imre kórházban kedden tíz szülésznő adta be a felmondását, és még többen tervezik ezt a lépést a következő napokban – hangzott el az RTL Híradójában.

A tévé szerint a döntésük oka, hogy az intézmény november elsejétől már nem engedélyezi, hogy a választott szülésznők beosztásukon kívül is bent lehessenek a szüléskor. A Szent Imrében eddig erre lehetőség volt, így sok olyan kismama is azt a kórházat választotta, aki területileg nem oda tartozott. Az intézmény nem válaszolt az arra vonatkozó kérdésre, hogy hányan mondtak fel pontosan, csak annyit írtak, hogy „biztosított az osztály működése”.

A kórház szombaton jelentette be, hogy csökkentené a „területen kívüli” szülések számát. „A vajúdás és a szülés kísérésének biztonsága érdekében a szülésznők munkaidőn túli szülőszobai jelenlétét 2022. november 1-től megszüntetjük. Feltételezzük, hogy ezzel a területen kívüli szülések száma fokozatosan csökkenni fog” - írták. Szerintük csak így lehet biztosítani az ellátás magas színvonalát.

(forrás: RTL Híradó, 444.hu, kép: Wikipedia)