„Klubrádió
A lényeg

Rogánék a boltokat is kormánypropagandára kényszerítik

27/01/2022 07:57

| Szerző: Klubrádió

A boltokba lépve sem ússzuk meg kormánypropaganda nélkül, ugyanis február 1-től információs táblákat kell kitenni az élelmiszerárstopról, jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

A rendelet alapján a kötelezően használandó logó és arculati kézikönyv az éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben.

Tehát azt kell kiírni, hogy a kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszer árát befagyasztotta a tavaly október 15-ei szinten. Így a kristálycukrot, a búzafinomlisztet, a napraforgó-étolajat, a sertéscombot, a csirkemellet, a csirke far-hátat és a 2,8 százalékos UHT-tehéntejet érinti az intézkedés.

 
 

 

Az élelmiszereket árusító üzletekben, piacokon jól láthatóan információs táblákat kell kihelyezni a bejáratoknál. A fenti változatot a  hipermarketekben, szupermarketekben, diszkontáruházakban és 200 négyzetméternél nagyobb területű boltokban kell elhelyezni jól látható helyen. A kisebb boltokban három színváltozat közül választhat a kereskedő. 

Az árstop május 1-ig tart, és a betartását a kormányhivatalok fogyasztóvédelmi hatósága ellenőrzik. 50 ezertől 3 millió forintig terjedhet a bírság, ami akár többször is kiszabható, ismételt jogsértés esetén a kereskedő tevékenysége ideiglenesen, legalább egy napra, legfeljebb fél évre korlátozható. (MTI)