„Klubrádió
A lényeg

Rogán új embert talált az Információs Hivatal élére

15/07/2022 07:33

Miután az új kormányban Rogán Antal pozíciója még tovább erősödött, és alá rendelték a polgári titkosszolgálatokat és a hírközlést, digitalizációt is, a Magyar Közlöny szerint leváltották az Információs Hivatal (IH) főigazgatóját, Bunford Zsolt Jánost, akit július 16-tól dr. Oláh Krisztián vált.

Orbán Viktor: energia-veszélyhelyzet van Európában - a korm?
 
 
Budapest, 2022. július 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) beszél a Karmelita kolostorban. Balról Kovács József nemzeti információs államtitkár, nemzetbiztonsági főtanácsadó (b), Németh Szilárd, rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos (b2), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b4), Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (b5, takarva) és Tuzson Bence kormányzati államtikár. Jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes (j3), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2), Palkovics László technológiai és ipari miniszter (j) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (j4). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer
 

 

Az Információs Hivatal Magyarország polgári hírszerző szolgálata, az öt magyar nemzetbiztonsági szolgálat egyike. Bunford korábban az IH elemző főigazgató-helyettesi posztját töltötte be, 2020 októberében nevezték ki főigazgatónak, írja a Telex.