„Klubrádió
A lényeg

Rétvári dicsérte a kormány iskolaépítő munkáját, a sztrájkról, tüntetésről nem beszélt

5/10/2022 16:27

| Szerző: Klubrádió

Az államtitkár egy székesfehérvári gimnázium új épületrészének átadóján beszélt, kerülve a kritikus témákat. Szerinte a kormány az elmúlt tíz évben igyekezett Klebelsberg Kuno nyomdokain haladni.

Miközben országszerte több ezer tanár sztrájkol, közel ezren vesznek részt polgári engedetlenségben, diákok és szülők szerveznek élőláncokat, tüntetéseket az oktatás problémái miatt, Rétvári Bence államtitkár a kormány iskolaépítő tevékenységét dicsérte a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új épületrészének szerdai átadóünnepségén – írja a 444.

Azt mondta, a kormány az elmúlt tíz évben igyekezett Klebelsberg Kuno nyomdokain haladni, "az oktatásba fektetett be, s ezt a munkát folytatni kell a jövőben is".

Rétvári szerint „az elmúlt időszak az iskolaépítés és -korszerűsítés évtizede volt Magyarországon, amelybe belefért a falusi kisiskolák megmentése és felújítása is”. Szerinte nemcsak „téglával és malterral harcoltak”, hanem 26 milliárd forintból korszerű digitális környezetet teremtettek 2800 helyszínen, további négyezer helyen wifi-kapcsolatot építettek ki és kétezer intézményben sávszélesség-bővítést hajtottak végre. Megemlítette, hogy idén 120 ezer laptopot osztottak ki tanároknak és diákoknak, és hétmilliárd forintból okostantermeket létesítenek 180 iskolában.

Az MTI beszámolója alapján Rétvári szót sem ejtett a tiltakozásokról.Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány fontosnak tartja a keresztény iskolákat, nagyra tartja a csaknem 4200 gyereket nevelő ciszterci közösséget, amely tevékenységével szolgálja a nemzetet, a hazát és az egész kereszténységet.