„Klubrádió
A lényeg

Republikon: Tordai átvette a vezetést Kálmán Olga előtt

15/09/2021 08:31

| Szerző: Klubrádió

Tordai Bence (PM) 41 százalékos támogatottsággal bír a biztos előválasztók körében, írja a Telex a Republikon Intézet legfrissebb közvéleménykutatására hivatkozva. Ez 7 százalékponttal több, mint amit az ellene induló DK-s Kálmán Olgáé, akire a válaszadók 34 százaléka szavazna az ellenzéki előválasztáson. A reprezentatív felmérés szerint ebben a választókerületben az ellenzéki összefogás több szavazatot kapna, mint a kormányzó pártok: a teljes népesség körében 14, a pártválasztók között pedig 15 százalékkal többen szavaznának rájuk.

A főpolgármester és az agrárminiszter elültette a tízezred
 
Tarlós István
 
Budapest, 2019. szeptember 13. Tarlós István főpolgármester (b) beszél, mielőtt Nagy István agrárminiszterrel elültetik a tízezredik fát a Margitszigeten a fővárosi fatelepítési program keretében 2019. szeptember 13-án. A főpolgármesterrel Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője (j) vitázik. MTI/Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor / MTI
 

Az esetleges egyéni választókerületi jelöltek esetében mind Kálmán Olga, mind pedig Tordai Bence csaknem 20 százalékponttal vezet a Fidesz-KDNP jelöltje, Gór Csaba előtt. Fél éve még Kálmán vezetett Tordai előtt, akkor volt még egy momentumos jelölt is, aki visszalépett azóta.