„1%
A lényeg

Republikon: A dolgozók 27 százaléka inkább elhagyná az országot kormányváltás nélkül

30/03/2022 13:41

| Szerző: Klubrádió

A magyarok 23 százaléka, a munkavállaló korúak 33 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön. 

A kutatás ennek nyomán arra is rákérdezett, hogy a kivándorlási szándék mennyire függ össze a vasárnapi választás eredményével. A választók 27 százaléka úgy gondolja, hogy ha a választások után Orbán Viktor marad hatalmon, akkor nem érdemes ebben az országban maradni.

A választásoknak nagy a tétje a választópolgárok számára, a politikai oldalak támogatottsága fej fej melletti helyzetet mutat – derül ki a Republikon Intézet legfrissebb, a választást megelőző utolsó közvélemény-kutatásából. Ennek eredményei szerint a Fidesz–KDNP és az Egységben Magyarországért között hibahatáron belüli, 2 százalékpontos különbség van,

  • a kormányoldalt a szavazók 35 százaléka támogatja,
  • míg az ellenzéket 33 százalék.

A Telex felhívja a felmérés egy másik fontos eredményére is a figyelmet, mely szerint a magyarok 23 százaléka gondolkodott már el azon, hogy valamilyen okból külföldre költözzön. Az aktív korúak körében ez az arány ennél jelentősen magasabb: minden harmadik munkavállaló korú (33%) fejében megfordult már, hogy elhagyja az országot.

A kutatás ennek nyomán arra is rákérdezett, hogy a kivándorlási szándék mennyire függ össze a vasárnapi választás eredményével. A válaszok sokkolóak: a választók 27 százaléka úgy gondolja, hogy ha a választások után Orbán Viktor marad hatalmon, akkor nem érdemes ebben az országban maradni.