„Klubrádió

Rekordszámú teszt után rekordszámú új fertőzött

25/10/2020 11:42

| Szerző: Klubrádió

Példátlan számú, közel 20 ezer tesztet végeztek el az utóbbi 24 órában. Ennek eredményeképp több mint 3 ezer új fertőzöttet azonosítottak.

Soha nem végeztek még el ennyi tesztet Magyarországon 24 óra alatt – írja a 24.hu. A nagy számban elvégzett tesztek során 3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 59 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A portál korábban is jelezte, hogy a tájékoztató oldalon közölt adatok már nem mutatják jól a járvány kiterjedtségét, mert kevés tesztet végeznek. Most rekordszámú 18 932 tesztet csináltak, de ez is kevésnek tűnik már a járvány jelenlegi fázisában: a találati arány is rekordmagas lett, közel 17 százalék.

A WHO szerint ha 5 százalék alatt van a találati arány, akkor lehet kordában tartani a vírust. 12 százalék felett már kontrollálatlanul terjed a járvány.

Arra is rámutatnak, hogy a rekordszámban elvégzett tesztek, bár jelentősen nagyobb számban mutattak ki fertőzést, még mindig nem adnak pontos képet a fertőzés kiterjedtségéről.