„Klubrádió
A lényeg

Reagált a külügy Putyin szavaira: tűzszünet, béke

6/11/2022 17:09

| Szerző: Klubrádió

Az orosz elnök szerint Románia és Lengyelország mellett Magyarországnak is lehetnének területi követelései Ukrajnával szemben. A román és a lengyel vezetés elutasította ezt a felvetést, majd reagált a magyar külügyi tárca is. Azt írták, nem tartják helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Ezek helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség – hangsúlyozták.

"Nem tartjuk helyesnek a háborús konfliktust mélyítő nyilatkozatokat. Az ilyen nyilatkozatok helyett azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség" – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Indexnek.

Az ügy előzménye, hogy amint arról mi is beszámoltunk: Vlagyimir Putyin szombaton arról is beszélt, hogy három országnak, Romániának, Lengyelországnak és Magyarországnak is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben. a többi említett ország vezetése azóta reagált erre a kijelentésre, Románia világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország pedig dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint.

(Kiemelt kép: Flickr.com)