„Klubrádió
A lényeg

Putyin szerint ukrán területeket követelhetne Magyarország is, a magyar kormány eddig nem reagált

6/11/2022 10:53

| Szerző: Klubrádió

Vlagyimir Putyin szombaton arról is beszélt, hogy három országnak, Romániának, Lengyelországnak és Magyarországnak is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben. a többi említett ország vezetése azóta reagált erre a kijelentésre, Románia világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország pedig dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint. A magyar kormány viszont egyelőre nem nyilatkozott.

Vlagyimir Putyin szombaton, az Orosz Történelmi és a Hadtörténeti Társaságok újjáalakulásának 10. évfordulójára tartott rendezvényen szóba hozta, hogy három országnak, Romániának, Lengyelországnak és Magyarországnak is lehetnek területi követelései Ukrajnával szemben.

Az orosz elnök Lengyelországra élezte ki a mondandóját, úgy fogalmazott, Varsóban még nem tűnt el, él az elképzelés az elit egy részében, hogy „a tengertől a tengerig” érjen Lengyelország. Sőt, szerinte a lengyel fővárosban arról beszélnek, hogy Ukrajnának vissza kellene adnia az elcsatolt területeket Lengyelországnak. Ezután Magyarországot és Romániát is felhozta Putyin olyan országokként, amelyektől „erőszakkal vettek el és csatoltak területeket Ukrajnához”. 

A Magyar Hang összesítette: a többi említett ország vezetése azóta reagált erre a kijelentésre, Románia világossá tette, hogy nincsenek követelései, Lengyelország pedig dezinformációk terjesztésével vádolta meg Putyint. A magyar kormány viszont egyelőre nem nyilatkozott ezügyben.