„Támogassa
A lényeg

Reagált a kormány a kordonbontásra: "reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója"

5/04/2023 15:47

| Szerző: Klubrádió

A Momentum mai cselekedete nem más, mint reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett akciója, akik így akarják magukra felhívni a figyelmet, hiszen népszerűségük folyamatosan csökkent az elmúlt egy évben – közölte szerdán délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ reakcióként arra, hogy a Momentum és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő zsinórban a harmadik héten bontotta el a kordont az Orbán Viktor irodájának is otthont adó Karmelita kolostor körül.

Az ellenzéki politikusok szabad választásokért  és a szabad sajtóért demonstráltak, a Karmelitánál, ahol ezúttal lánccal megerősített kordonokkal készült a rendőrség az újabb kordonbontásra.

Orbán Viktor messze elkerülte az ellenzékieket és a független sajtót: a Sándor-palotán keresztül osont be a Karmelitába. A rendőrök 11 óra körül elkezdték újraépíteni a kordont, Hadházy ekkor nekivetette magát annak. A politikust földrevitték, megsérült, vérzett is az arca.

Hadházy Ákos az eset után azt közölte: "A hatalom ma erőt akart mutatni, de valójában a saját gyengeségét sikerült megmutatnia. A teljesen felesleges kordont erőszakkal építették vissza, a képviselői mentelmi jogot semmibe véve engem is a földre tepertek"