„Klubrádió
A lényeg

Putyin kitiltotta Joe Bident Oroszországból

21/05/2022 18:06

| Szerző: Klubrádió

Hasonlóan járt el az Egyesült Államok külügyminisztere, Antony Blinken, a CIA vezetője, William Burns és Morgan Freeman.

Oroszország szombaton közölte: eddig 963 amerikait töltött tiltott ki az országból - köztük Joe Biden amerikai elnököt és más vezető tisztségviselőket is -, és továbbra is büntetni fogja az "ellenséges" amerikai lépéseket – írja a 444.

A beutazási tilalmak nagyrészt szimbolikusak, a február 24-i invázió kezdete óta bővül azon politikusok, állampolgárok köre, akiket az agresszor ilyen-olyan indokokkal kitilt az országból. A szombati közleményben 26 új kanadai név került elő, különböző vezetők nevei, valamint Sophie Gregoire Trudeau, Justin Trudeau miniszterelnök felesége is felkerült a listára. Amerikai oldalról új név még Antony Blinken külügyminiszter, Lloyd Austin védelmi miniszter, William Burns, a CIA vezetője, valamint Morgan Freeman, színész, akit egy 2017-ben felvett, állítólag oroszok ellen uszító hangvételű videója miatt tiltottak ki.

A Krím elmondta, hogy az orosz ellenszankciók szükségesek voltak, céljuk "az uralkodó amerikai rezsim, amely egy neokoloniális (...) világrendet próbált rákényszeríteni a világ többi részére, viselkedésének megváltoztatására kényszerítse."