„Klubrádió
A lényeg

Pressman: Magyarország makacsul fenntartja, sőt, tovább erősíti összefonódását Oroszországgal

7/06/2023 21:28

| Szerző: Klubrádió

A magyar kormány makacsul fenntartja, sőt tovább erősíti összekapcsoltságát Oroszországgal – jelentette ki David Pressman nagykövet és hangsúlyozta, (…) Helytelen továbbra is Oroszországra támaszkodni.

„A magyar kormány makacsul fenntartja, sőt tovább erősíti összekapcsoltságát Oroszországgal. (…) Helytelen továbbra is Oroszországra támaszkodni, miközben az megpróbálja lefejezni demokratikus szomszédját, Ukrajnát” – a többi között erről is beszélt David Pressman amerikai nagykövet az amerikai-magyar tudományos együttműködés tiszteletére tartott fogadáson.

Pressman hangsúlyozta, hogy miközben Magyarország egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát Moszkvával, a Nova Kahovka-i víztározó gátjának lerombolása miatt kiszabadult hatalmas vízhullám több tízezer embert kényszerített lakóhelye elhagyására Herszonban és környékén.

„Néhány dolog egyértelmű: Oroszország kezdte ezt a háborút, Oroszország volt az, aki megszállta Ukrajnának ezt a területét, és a gát Oroszország irányítása alatt volt” – jelentette ki az amerikai nagykövet.