„Támogassa

Hírek

Karácsony: A fővárosi önkormányzat nem zár be közintézményeket és nem kapcsolja le a közvilágítást
A lényeg

Karácsony: Budapesten nem zárunk be semmit

Karácsony Gergely azt mondta, Budapesten nem zárnak be közintézményeket és nem kapcsolják le a közvilágítást, de spórolnak, ahol lehet. A főpolgármester szerint ha az önkormányzati rendszer túléli 2023-at, akkor mindent kibír.  

Orosz hadihajókat láttak a megrongálódott Északi Áramlatnál
A lényeg

Orosz hadihajókat láttak az Északi Áramlatnál

A megsérült Északi Áramlat nevű gázvezeték környékén az orosz haditengerészet hajóit vették észre európai tisztviselők a CNN szerint. A vezetéken felfedezték a negyedik törést is. A NATO pedig határozott válaszlépéseket ígért, ha támadás éri a kritikus infrastruktúrát.

Marad a közvilágítás éjjel is Szolnokon
A lényeg

Marad a közvilágítás éjjel is Szolnokon

Nem kapcsolják le éjfél és négy óra között sem a közvilágítást Szolnokon, így döntött a város közgyűlése – jelentette be csütörtökön Szalay Ferenc polgármester. 

Egyelőre elmaradt a fideszes
A lényeg

Elmaradt a fideszes "várfoglalás"

Az első napirendi pont megtárgyalása után kivonultak a fideszes és velük szövetséges képviselők az első kerületi képviselő-testületi üléséről, így határozatképtelenség miatt el kellett napolni. A fideszesek indítványaikkal meg akarták volna nyirbálni a polgármester jogköreit és leváltani a legutóbbi időközin vesztes alpolgármestert.

Hadházy október 10-én teheti le a parlamenti esküt, de nem fog bejárni
A lényeg

Hadházy október 10-én tehet esküt

Hadházy Ákos október 10-én, több mint fél évvel a választások után teheti le a parlamenti esküt - tudta meg az rtl.hu. Ezt a Zuglóban egyéniben győztes képviselő a 444-nek is megerősítette.