„Klubrádió
A lényeg

Pócs János nekiment a rezsicsökkentést kritizáló professzoroknak

10/08/2022 14:53

| Szerző: Klubrádió

Pócs szerint nem volt káros és fölösleges a rezsicsökkentés, mert 2012 óta ezermilliárdokat hagyott az emberek zsebében.

"Tisztelet a kivételnek, de az egyetemi professzorok mégiscsak egy nyomon látják a világot. Szokták mondani, hogy valaki, aki a disznóvágásra csak a vacsorára érkezik, annak gőze sincs, hogy mennyi moslékot kellett adni a disznónak, mire abból hurka lett" - mondta Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője a Jászsági Térségi TV-ben.

A műsorvezető által idézett vélemények szerint ahelyett, hogy Magyarországon európai szintre emelkedtek volna a bérek, inkább mesterségesen alacsonyan tartották az árakat, és elhitették az emberekkel, hogy jobban élnek. A kritikák szerint a rezsicsökkentés elhibázott döntés volt annak idején, mivel a kormány nem a gazdaság igazi fejlesztésére költötte a pénzt, hanem inkább erre. Pócs erre úgy válaszolt, hogy az alacsony bérek és a szakképzett munkaerő miatt külföldi cégek előszeretettel ruháztak be Magyarországon, amik rengeteg munkahelyet teremtettek. Az egyetemi professzorok nem látják komplexen a gazdaságot – mondta Pócs.

Az országgyűlési képviselő szerint a rezsicsökkentés ezermilliárdokat spórolt meg a választóknak. "Nekünk az a dolgunk, hogy a rezsicsökkentéstől és a családtámogatási rendszeren át minél több pénz maradjon az emberek zsebében" - mondta.