„Klubrádió
A lényeg

Pintért is meghallgatná az ellenzék a rendőrgyilkosság ügyében

16/01/2023 12:55

| Szerző: Klubrádió

Összehívják a honvédelmi és rendészeti bizottságot az újbudai rendőrgyilkosság ügyében, ahol szeretnék meghallgatni, Pintér Sándor belügyminisztert, és Balogh János országos rendőrfőkapitányt is.

A múlt csütörtökön éjjel a XI. kerületben, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. A rendőrséget valaki riasztotta, de amikor kiértek, a férfi egy késsel rájuk támadt egyik, három rendőrt megszúrt, majd elmenekült. Az egyik rendőr belehalt sérüléseibe. Az utcán az egyik járőr lábon lőtte, így sikerült elfogni.

Az ügyben Pintér Sándor belügyminiszter és Balogh János országos rendőrfőkapitány meghallgatását kezdeményezi az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának két ellenzéki alelnöke. Harangozó Tamás (MSZP) és Lukács László György (Jobbik) az ügy részleteiről és a körülményeket feltáró rendőrségi és belügyminisztériumi vizsgálat eredményéről szeretne felvilágosítást kapni.

A két politikus szerint a múlt héten történt tragédia felhívja a figyelmet arra, hogy rendőrök nap mint nap életüket kockáztatják az ország polgárainak biztonsága és nyugalma érdekében.

Javasolják, hogy a meghallgatás terjedjen ki a körzeti megbízotti, járőr, pénzkísérő és vonatkísérő szolgálati forma szerint feladatot ellátó rendőrök testpáncéllal és testkamerával való ellátásának vizsgálatára is – írja a hvg.hu.