„Klubrádió
A lényeg

Parragh: A fővárosi iparkamara átveri az embereket

5/08/2022 15:10

| Szerző: Klubrádió

Miután a BKIK arra hivatkozva követeli Parragh lemondását, hogy Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke félrevezette a kormányt, azzal vádolta meg a fővárosi iparkamara elnökét, Nagy Eleket, hogy ő a magyar embereket vezette félre.

Hamisan kelti azt a látszatot Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke, hogy a katatörvény gyors módosítása napirenden van – közölte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke pénteken.

Nagy Elek korábban a Megbeszéljükben arról beszélt, hogy szervezetük azért kérte Parragh László országos vezető lemondását, mert szerinte Parragh nem nagyon konzultált a területi kamarákkal és össze-vissza beszélt a katáról.

A hvg.hu cikke szerint Parragh arról beszélt, hogy Nagy téveszti meg az adóváltozásban érintett vállalkozásokat, akik így nem tudnak időben felkészülni a katából való kilépésre, és ezzel anyagi veszteség érheti őket. A BKIK elnöksége kedden arra hivatkozva szólította fel lemondásra az országos iparkamara elnökét, szerintük félretájékoztatta és megtévesztette a kormányt.

Az MKIK elnöke arra hivatkozik, hogy hiába tárgyalná az Országgyűlés az ellenzéki módosító javaslatokat jövő hétfőn, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt a rendkívüli ülés nem lesz határozatképes. Vagyis a katázásról szóló jogszabály nem fog változni.