„Klubrádió
A lényeg

Óvodák, bölcsődék is bezárnak

14/03/2020 07:37

| Szerző: Index/Klubrádió

Több kerületi önkormányzat maga döntött az óvodák és bölcsődék bezárása mellett.

A XVIII. kerületben és Újbudán is bezárja az önkormányzat az óvodákat ás bölcsődéket Orbán Viktor péntek esti bejelentése után, ami az iskolákra vonatkozik.  Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester a Facebookon azt írja, üdvözli a kormány döntését, és a kerületi Operatív Tanáccsal egyeztetve úgy döntött, elrendeli a kerületi óvodák és bölcsődék bezárását március 16-tól. A döntés határozatlan időre szól.

Zugló egyelőre nem döntött, a polgármester, Horváth Csaba annyit írt ki a Facebookra, a kormány haladéktalanul egészítse ki az iskolák bezárásáról szóló döntését az óvodák és bölcsődék bezárásával. 

Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina pedig azt írja, biztosítani fogják azoknak a kerületi gyerekeknek az étkeztetését, akik egyébként főképp az iskolában kapnának ételt. Emellett önkénteseket keresnek az idősek segítésére. 

 

Pikó András VIII. kerületi polgármester arról ír: A közétkeztetést végző céggel felvették a kapcsolatot, a megrendelt étel kiszállítása folyamatos lesz, megszervezik a gyerekek számára becsomagolt ételek iskolai átvételét. Az iskolákat arra kérik, hogy a hét közepére mérjék fel azon családok számát, ahol nem megoldható az étel iskolai átvétele és amelyet más módon kell eljuttatnunk hozzájuk.